Skip to main content

5 voordelen van het bestelsysteem van inOne voor leveranciers

inOne 29 augustus 2023

Voor veel groothandels in de foodservice is het orderproces een enorme uitdaging. Het is een tijdrovend proces, vereist veel personeel en is niet altijd even betrouwbaar. Het hebben van een betrouwbaar online bestelsysteem is van groot belang voor leveranciers. Een bestelsysteem kan operationele processen stroomlijnen, zodat er geen vertraging is in de productie of bij het klaarzetten van orders. Daarnaast werkt een bestelsysteem kostenbesparend, omdat naleveren niet nodig is, verloopt het facturatieproces efficiënt en het verhoogt de klanttevredenheid. In dit artikel leggen we vijf voordelen uit van het online bestelsysteem van inOne.

1. Klanten bestellen snel via de mobiele app

Via de inOne app bestellen klanten snel en gemakkelijk. De inOne app is voor klanten gratis te downloaden via Google Play of de App Store. Dankzij inzicht in klantspecifieke informatie zijn jouw klanten altijd goed geïnformeerd, denk hier bijvoorbeeld aan producten, prijzen, en leverdagen. Ze hebben alle benodigde gegevens tot hun beschikking om gemakkelijk complete bestellingen te plaatsen. Zo start jij op tijd met de productie en voorkom je na-leveringen.

2. Realiseer een hogere omzet met inOne

Het tonen van het complete assortiment en het kenbaar maken van promoties, draagt bij aan het vergroten van je omzet. Via het bestelsysteem van inOne geef je klanten inzicht in jouw complete beschikbare productaanbod. Hierdoor weten klanten wat er allemaal bij jou te bestellen is en ook voor welke dag. Door promoties te plaatsen kun je bijvoorbeeld seizoensproducten extra onder de aandacht brengen. Zo kun je jouw klanten inspireren om een gerecht te bedenken met de producten die jij extra uit licht. Jouw assortiment en promoties toon je in de mobiele- en web app aan al jouw klanten. In slechts enkele klikken voegen zij de producten aan hun bestelling toe.

3. Minder fouten door en tijd besparen met het online bestelsysteem

Als de voicemail wordt ingesproken of als er bestellingen worden geplaatst via mail, kan het zomaar zijn dat er producten worden besteld die niet beschikbaar zijn. Soms gebeurt dit zelfs al voor de volgende dag. De klant moet je hierover op tijd kunnen informeren, zodat zij zelf een alternatief kunnen noemen. Of er wordt een alternatief product meegegeven met het risico dat dit niet het product is dat wenselijk is voor de klant.

Voorkom onduidelijkheden over welke producten er beschikbaar zijn en tegen welke prijs. Het terugbellen van klanten is met het online bestelsysteem van inOne niet meer nodig. Doordat de orders digitaal worden ingediend, is het niet meer nodig om de orders handmatig in te voeren. Doordat het handmatig invoeren van geplaatste orders niet meer nodig is, wordt er tijd bespaard en wordt de kans op fouten aanzienlijk  verminderd. Het handmatig indienen van orders en onduidelijkheden over prijsafspraken behoren hiermee tot het verleden.

Klanten hebben inzicht in jouw volledige productassortiment via het bestelsysteem van inOne. Zo is er geen onduidelijkheid over welke producten er wel en niet geleverd kunnen worden. Bovendien kunnen klantspecifieke producten aan individuele klanten worden toegewezen. Met gedetailleerde  productomschrijvingen in het online bestelsysteem van inOne help je jouw klanten bij het maken van de juiste keuze. Het raadplegen van jouw assortiment is dus altijd en overal mogelijk.

Digitale orderverwerking inOne de productvoordelen voor totaalgroothandels

4. Versterk je persoonlijke verkoop

Gericht advies en en op maat gemaakte voorstellen zijn kenmerkend voor de foodservice branche en noodzakelijk om goed te kunnen verkopen. Klanten oriënteren zich zowel on- als offline. Een online mogelijkheid om je producten te tonen en meer informatie te verstrekken, is een enorme toegevoegde waarde. Aan de andere kant is persoonlijke verkoop om deze reden ook nog steeds belangrijk. Versterk je persoonlijke verkoop met het bestelsysteem van inOne door alle informatie zoals producten in makkelijke bestellijsten te zetten en prijzen beschikbaar te stellen in het bestelaccount van de klant. Zo zorg je ervoor dat klanten snel en gemakkelijk de juiste producten (kunnen) bestellen.

5. inOne activeert jouw klanten

Het Customer Success Team van inOne informeert en activeert jouw klanten om online bestellingen te plaatsen. Het activeren van klanten is een essentieel onderdeel van het succesvol maken van het online bestelproces. Het team begeleidt klanten bij elke stap, van het aanmaken van een inOne account tot het plaatsen van hun eerste online bestelling in het bestelsysteem van inOne. Zijn er vragen over het bestelproces of kom je zelf ergens niet uit? We staan voor je klaar.

Conclusie

Het bestelsysteem van inOne biedt talloze voordelen voor leveranciers, waaronder een eenvoudig bestelproces voor klanten. Overal op elke plek bestellen klanten via de desktop of de mobiele app. Help hen tijd te besparen en fouten te verminderen doordat alle informatie beschikbaar is voor je klant. Inspireer je klanten ook door promoties te plaatsen, waardoor jij je omzet vergroot. Versterk je persoonlijke verkoop door gemaakte afspraken te tonen in de bestelapplicatie van je klant. inOne helpt je jouw klanten te activeren om het bestelsysteem te gebruiken, zodat zij snel en gemakkelijk bestellingen kunnen plaatsen.

Ben je benieuwd hoe het bestelsysteem van inOne jou kan helpen om je omzet te verhogen én je order processen te stroomlijnen, zodat je daarmee ook nog eens operationele kosten kunt verlagen? Vraag hieronder een demo aan!