Skip to main content

Waarom koks online bestellen bij hun leveranciers

inOne 14 augustus 2023

In het verleden wisten koks niets van online bestellen en was het gebruikelijk om met een stuk papier en een pen door de voorraadruimtes te lopen en wat er besteld moest worden op te schrijven. Vervolgens begaf je je naar je kantoor, waar je de leverancier belde of een e-mail stuurde om je bestelling door te geven. Hoewel dit toen de gebruikelijke werkwijze was, is het tegenwoordig gelukkig veel gemakkelijker geworden om bij heel veel horecaleveranciers volledig online te bestellen. Met alle voordelen van dien.

Laten we die voordelen van een online bestelplatform eens op een rij zetten. Het biedt namelijk veel meer dan alleen een handige manier van bestellen.

Alle producten en prijzen zijn direct duidelijk

Met traditionele bestelformulieren heb je nooit het volledige assortiment van je leverancier in beeld. Bovendien kun je ook nooit zeker zijn of de vermelde prijzen juist zijn.

Met een geavanceerd online bestelplatform zoals inOne heb je een duidelijk overzicht van alle producten die jouwleverancier aanbiedt, inclusief de bijbehorende prijzen. Dit komt doordat het inOne bestelplatform rechtstreeks gekoppeld is aan het systeem van de leverancier, waardoor alle prijzen altijd up-to-date zijn.

Dit geeft je de zekerheid die je wilt, zodat je precies weet waar je aan toe bent bij het plaatsen van je bestelling. Bovendien kan jouw leverancier al zijn producten effectief onder de aandacht brengen en worden fouten geminimaliseerd. Met inOne wordt het bestellen van producten eenvoudiger en betrouwbaarder dan ooit tevoren.

Eén manier van bestellen bij al jouw horecaleveranciers

Bij verschillende leveranciers worden uiteenlopende mogelijkheden om te bestellen gehanteerd; de een vraagt om een bestellijst per e-mail, terwijl de ander de voorkeur geeft aan telefonische bestellingen. Voor een horecaondernemer is dit allesbehalve gemakkelijk of overzichtelijk, vooral wanneer taken af en toe worden overgedragen.

Met het inOne bestelplatform geniet je echter van één uniforme manier van bestellen bij al je leveranciers. Dit zorgt voor een besparing van tijd en kosten. Het bestelplatform van inOne biedt een doeltreffende oplossing voor ondernemers om efficiënt en eenvoudig te bestellen, ongeacht de verschillende bestelmethoden die leveranciers hanteren.

Handig bestellen met het apparaat dat je altijd bij je hebt

Wanneer je nu nog steeds met pen en papier de voorraadruimte in moet gaan, beperk je jezelf. Na het noteren van de bestelling moet je het immers nog overtypen in een e-mail of telefonisch doorgeven, wat kan leiden tot fouten en verlies van kostbare tijd.

Met het efficiënte bestelplatform van inOne is dit probleem verleden tijd. Pak simpelweg je smartphone, open de inOne app en voer de bestellingen direct in. Zodra je op verzenden klikt, worden de bestellingen direct naar jouw horecaleverancier gestuurd. Dit proces is snel, foutloos en bijzonder handig, waardoor je waardevolle tijd bespaart en het bestelproces in zijn geheel soepel verloopt.

Bestellijsten zodat je niets vergeet

Er is niets frustrerender dan het vergeten van producten die tot je vaste routine behoren. Bij het werken met pen en papier, of uit het hoofd, kunnen dergelijke fouten snel gebeuren, waardoor je de leverancier moet bellen om de ontbrekende items na te leveren. Dit resulteert in onnodig tijdverlies en extra kosten.

Met inOne beschik je over een handig bestelplatform dat je vaste routine per leverancier perfect in kaart brengt, en dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van onder andere bestellijsten. Deze lijsten staan klaar en zorgen ervoor dat je nooit meer een product vergeet. Je kunt meerdere bestellijsten maken, zowel voor verschillende leveranciers als voor diverse afdelingen in je keuken of voorraadruimte. Hierdoor wordt het bestellen van de benodigde producten een gestroomlijnd proces en bespaar je een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Met inOne hoef je je geen zorgen meer te maken over vergeten producten en kun je efficiënter werken.

koks online bestellen

Inspiratie door uitgelichte producten van horecaleveranciers

Met een e-maillijst van je horecaleverancier krijg je natuurlijk nooit een volledig overzicht van het complete assortiment. Dit is niet alleen een gemiste kans voor de leverancier zelf, maar ook voor jou als ondernemer. Nieuwe ingrediënten en producten kunnen namelijk een chef inspireren om nieuwe en verrassende gerechten te creëren.

Gelukkig biedt inOne een uitgebreid totaaloverzicht van alle beschikbare producten bij je leveranciers. Bovendien gaat het bestelplatform nog een stap verder door de mogelijkheid te bieden om specifieke producten te promoten. Bijvoorbeeld een seizoensgroente die je kunt gebruiken om gasten te trekken met unieke en bijzondere gerechten. Dit is niet alleen goed voor je restaurant, maar ook voordelig voor je horecaleverancier, aangezien het hun producten extra in de schijnwerpers zet. Met inOne kun je het assortiment van je leveranciers optimaal benutten en nieuwe culinaire creaties bedenken die zowel jouw restaurant als de horecaleverancier ten goede komen.

Maak je team nog gelukkiger

Een keukenteam staat vaak onder enorme druk om elke avond topprestaties te leveren. Na alle hectiek blijft het bestellen van voorraden nog over, maar dit proces krijgt vaak niet de volle aandacht die het verdient, waardoor fouten ontstaan die voor ergernis binnen het team kunnen zorgen.

Met inOne, waarbij je één uniforme manier van bestellen hanteert, wordt de kans op fouten in dit proces aanzienlijk verminderd. Bovendien zorgt het ervoor dat het bestelproces overdraagbaar is tussen teamleden. Door het gemak en de gedeelde verantwoordelijkheid vermijd je irritaties en zijn je teamleden tevreden en blij. Het bestellen van voorraden efficiënter en foutloos laten verlopen doe je met inOne, waardoor het keukenteam zich beter kan richten op hun culinaire prestaties zonder zich zorgen te maken over bestelgerelateerde problemen.

Overal en altijd voorraad bestellen

Iedereen maakt wel eens een vergissing. Maar als je om half één ’s nachts naar huis rijdt en realiseert dat je iets bent vergeten, blijft dat hoogstwaarschijnlijk liggen tot de volgende dag. Dit kan leiden tot een ontevreden gast of dat de horecaleverancier extra heen en weer moet rijden in de middag. Beide situaties zijn verre van ideaal.

Met het online bestelplatform van inOne kun je altijd en overal bestellen. Of je nu in de trein zit, in de auto, of op de fiets naar huis, je pakt gewoon je smartphone, opent de app en voegt de benodigde producten toe aan je bestelling. Hierdoor wordt het veel gemakkelijker om vergeten items snel aan te vullen, waardoor je gasten tevreden blijven en je de efficiëntie van je horeca-onderneming bevordert. Met inOne ben je niet langer gebonden aan een fysieke locatie om te bestellen, wat resulteert in een naadloos en handig bestelproces.

Maak het bestelproces gemakkelijk overdraagbaar

In veel keukens zijn er meerdere mensen betrokken bij het bestelproces. Soms zijn het de chef-kok en zijn sous-chef, andere keren de chef-kok en de eigenaar. Dit betekent dat er momenten zijn waarop een van hen niet beschikbaar is, waardoor het lastig kan zijn om te weten wat er de vorige dag besteld was.

Wanneer je gebruik maakt van één centraal bestelplatform, zoals inOne, heb je altijd een duidelijk overzicht van de bestellingen. Of je nu met één, twee, of zelfs meer mensen werkt, iedereen kan inloggen om te zien wat er de vorige dag besteld is. Alle bestellingen per leverancier zijn eenvoudig terug te vinden, waardoor iedereen op de hoogte is en het werk van een ander kan oppakken indien nodig.

Met inOne blijft iedereen goed geïnformeerd en wordt de communicatie en samenwerking tussen het team verbeterd. Dit zorgt voor een efficiënter bestelproces en minimaliseert het risico op verwarring of dubbele bestellingen. Het gebruik van één gecentraliseerd bestelplatform biedt duidelijkheid en gemak voor het hele team, ongeacht wie er op een bepaald moment verantwoordelijk is voor het bestelproces.

Over- en inzicht in je bestellingen en facturen

De keuken is een creatieve omgeving en een chef-kok moet niet te veel belast worden met administratieve zaken. Toch worden veel restaurant chefs vaak geconfronteerd met allerlei administratieve vragen. Maar zou het niet handig zijn om die taken weg te nemen bij de chef?

Met inOne vind je alle bestellingen en bijbehorende facturen terug. Door de administratie toegang te geven tot het online bestelplatform, hebben ze volledig inzicht in wat er is ingekocht en tegen welke prijzen. Hierdoor hoeven ze de chef niet langer lastig te vallen met deze administratieve details en kunnen chefs zich volledig richten op hun creatieve werk in de keuken. Het stroomlijnt de samenwerking tussen de keuken en de administratie, wat resulteert in een efficiënter en minder belastend proces voor het hele team.

inOne voor leveranciers en hospitality

Samenvattend biedt het gebruik van een online bestelsysteem bij horecaleveranciers talrijke voordelen voor koks en keukenteams. Met inOne heb je een compleet overzicht van alle producten en prijzen, dankzij de directe koppeling met het systeem van jouw leveranciers. Bovendien stroomlijnt inOne het bestelproces, ongeacht de verschillende bestelmogelijkheden van verschillende leveranciers, waardoor tijd en moeite worden bespaard. Online bestellen is slechts het begin van het optimaliseren van je restaurant. Het zorgt voor betere processen in je keuken, je inkoop en helpt zelfs je administratie.